Sery, regionalne chleby i wędliny, miody, świeże owoce i warzywa, ciasta, ekologiczne przetwory – to wszystko kupicie w sobotę, 22 marca, na Podkarpackim Bazarku w Rzeszowie.
To pierwszy w tym roku Podkarpacki Bazarek, który gromadzi miłośników zdrowej żywności. Sprzedawane wyroby pochodzą od lokalnych producentów. Na bazarku pojawia się zazwyczaj około 100 wystawców z regionu. Ich produkty są świeże, smaczne, ekologiczne i zdrowe.
– W jednym miejscu będzie można kupić wszystko – od jedzenia, przez wyroby pszczelarskie, różne odmiany roślin, po oryginalne rękodzieło – wprost od ich producentów – zapowiada Beata Sander z Urzędu Miasta Rzeszowa
Podkarpacki Bazarek, jak zawsze, odbędzie się w Parku Papieskim (parking od al. Armii Krajowej). Zakupy będzie można robić od godz. 8:00 do 14:00. Targ organizują Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale i Urząd Miasta Rzeszowa.